Kalendari poetik: Meira Delmar (1922-2009) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Meira Delmar
 
Kalendari poetik: Meira Delmar (1922-2009)
 
U lind më 21 gusht 1922 poetja kolombiane me prejardhje libaneze. Emri i saj i vërtetë ishte Olga Isabel Chams Eljach, një nga poetet më të famshme të vendit të saj në shek. XX. Prej vitit 1989 pati qënë antare e Akademisë Kolombiane të Gjuhësisë. Ja një poezi nga poetja kolombiane:
 
 
TË MENDOJ
 
Mbrëmja,
mbrëmje më nuk është;
është kujtim
i asaj tjetrës mbrëmje, të kaltër,
kur dashuria
e bëri për ne
dritë si ditë,
si një dritë mes territ.
Dhe atëhere qenë më të shkëlqyer
yjet, erëmimi
i jaseminëve aty pranë,
më pak
shponin gjëmbat.
Tani
që rri e kujtoj…besoj
se kam qënë dëshmitare
e një mrekullie.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s