Klubi i Poezisë boton Nr. 32 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës / Izet Duraku (Drejtor); Rexhep Shahu (Kryeredaktor) dhe Flamur Hoxha (Sponsor)

 
Botohet Nr. 32 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës
 
Sponsor: Flamur Hoxha
Drejtor: Izet Duraku
Kryeredaktor: Rexhep Shahu
 
Botues: Klubi i Poezisë, Tiranë
e-mail: revistaillz@yahoo.com ose klubipoezis@yahoo.com
Arti grafik: BoV Desing – Blendi Shahu
ISSN 2520-7571
 
B O R D I:
 
Ak. Floresha Dado; ak. prof. dr. Francesko Altimari; ak. prof. dr. Matteo Mandala’; ak. Mehmet Kraja; ak. Shaban Sinani; ak. Vasil S. Tole; prof. as. dr. Elindë Dibra (Ramadani); prof. Eqrem Kryeziu; prof. dr. Fatmir Sulejmani; prof. Dr. Gëzim Aliu; prof. dr. Gëzim Rredhi, prof. dr. Xhavit Beqiri; dr. Ermira Ymeraj; dr. Nezir Bata; dr. Luçiano Boçi; dr. Salajdin Saliu; Agron Tufa; Anton Gojcaj; Ben Andoni; Beti Njuma; dr. Belfjore Qose; Dinos Koubatis; Fahri Musliu; Flutura Açka; Granit Zela; Iskra Geshovska; Lazer Stani; Luan Rama; Luljeta Lleshanaku; Skënder Zogaj; Vahid Hyzoti; Xhevdet Bajra; Zija Çela.
 
P ë r m b a j t j a e nr. 32, “illz” – Revistë Letrare e Tiranës
 
Agim Bajrami – Rikthimi i Dinosaurēve / 3
F a q e t e R e d a k s i s ë
Shkelzen Halimi – Pse Bregu i Dërvishit s’ka kë ta turpërojë!?/ 11
R e t r o
Pashko Vasa – O moj Shqypni, e mjera Shqypni / 15
 
S t u d i o
 
Bernard–Henri Lévy – Refleksione mbi luftën, të keqen dhe fundin e historisë – E përktheu Flurans Ilia / 19
Lulzim Haziri: Njerëzit më shumë harrojnë se kujtojnë – Bisedë me Xhemazije Rizvani / 24
 
P e r s o n a l i t e t i
 
Botime të shkrimtarit Sadik Bejko / 30
Sadik Bejko – Poezi – poezi / 31
Sadik Bejko – Shënime për artin e Lasgushit / 39
Alisa Velaj – Poezia e Sadik Bejkos si shenjë ringjallje / 44
Rrëjët e shpirtit të poetit Sadik Bejko – bisede me Valdete Antoni / 56
 
I n m e m o r i a m
 
Gasper Pali – poezi… / 71
Ali Podrimja – Më ka shpëtuar Esad Mekuli/ 73
T ë F t u a r
Wislawa Szymborska – poezi, përktheu Agron Tufa / 79
Gabriel García Márquez – I mbyturi më i bukur i botës – përktheu Bajram Karabolli / 85
Nikolaj Kancev – poezi – pëkthey Ramadan Musliu / 89
Boyko Lambovski – poezi – pëkthey Ramadan Musliu / 92
Mirela Ivanova – poezi – pëkthey Ramadan Musliu / 96
Marin Sorescu – poezi – pëkthey Ramadan Musliu / 99
Ernest Hemingway – Sipër në Miçigan – E përktheu Flurans Ilia / 102
 
T ë  Z g j e d h u r
 
Flurans Ilia – 100 vjet nga tregimi Sipër në Miçigan i Ernest Hemingueit / 109
Agim Gjakova – Shtatë rrezatime – poezi / 113
Liljana Kristuli – Gruaja e Besit / 116
Viola Isufaj – Lutja e Gjonit, refreni i Xhonit dhe Kënga e Lulekëmborës – poezi / 120
Faruk Myrtaj – Përkthyesi i Klasikëve / 126
Vojsava Zagali – poezi / 130
Stefan Çapaliku – Kafja e Madhe – Tokë e zanë! / 133
Nazif Agalliu – Verbim i muzave ne qytetin e kurores / 137
Eduard Frrokaj – Dimri i Teki Dervishit ! / 141
Sulejman Dida – Grenza / 143
Ramiz Gjini – Nga ëndërrat çelin lule / 147
Vaid Hyzoti – Parfum te vdekurish / 151
Grigor Jovani – Ndjesa e vonuar / 154
Odise Kote – Pusi / 158
Sami Milloshi – Nëse ti mund të luash Bahun me kitarë… / 163
Flurans Ilia – Mbi detin që u flet baticave – poezi / 165
Alma Zenellari – Një Letër për Shirli Valentinën / 171
Murat Aliaj – Fazani / 173
 
P e r s o n a l i t e t
 
Petrit Ruka – Bibla e gruas – poezi / 181
Petrit Ruka – Shkolla magjike e folklorit për poezinë / 189
P l u s
Bukurie Kastrati – Pendimi / 203
Reliana Tahiri – Mall / 204
 
N ë  t a k i m  m e  s h k r i m i n
 
Anna Kove – “Unë” – Njeriu i letrave si informator – Ne kuader te vitit Hilbing shpallur nga bota letrare gjermane per vitin 2021 nje Vëzhgim mbi romanin “Unë” të shkrimtarit Wolfgang Hilbig – i panjohuri i madh i letërsisë gjermane. / 207
Mehmet Elezi – Çeto Bashe Muja kundër Gjeto Basho Mujit / 213
Yzedin Hima – Trifon Xhagjika, poeti Hamletian / 221
Skënder Zogaj – Brenga intelektuale në frymën e shpirtit të shenjtë – (“Shën Vjeshta“ e Xhavit Beqirit) / 224
Arsim Halili – Kurorë poetike me gjuhë pavdekësie / 229

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s