Libri i daljes / Poezi nga Ndue Ukaj

 
Poezi nga Ndue Ukaj
 
 
Libri i daljes
 
Ne gjithmonë kërkojmë daljen nga shkurra e mërzisë,
dhimbja apo mungesa e dashurisë,
ku ka tym e zjarr.
 
Dhe kërkojmë të shtegtojmë kah magjia e shpresës
nëpër detin e pendesës.
 
Sepse ne gjithmonë kemi nevojë të dalim
nga robëria e një tirani
nga liria e shfrenuar
nga vetvetja e vetmia
me pâ
se bota nuk përfundon para syve tanë.
 
Ne gjithmonë kërkojmë
të shtegtojmë rrugëve të botës
të mbjellim mirësi
të ecim nëpër therra
ta bartim kryqin
të vdesim
e të ngjallemi.
 
Sepse ne gjithmonë kemi nevojë të dalim
nga vetvetja jonë.
Me pâ se bota nuk përfundon para syve tanë
ku imagjinata
sajon mbretërinë e egos.
 
Ne gjithmonë kemi nevojë
të ecim nëpër shkreti
dhe të kuptojmë se matanë dhimbjes
përherë ka gëzimi dhe dashuri.
 
(Ndue Ukaj, Gjithmonë diçka mungon, 2017)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s