Kalendari poetik: Hugo Mujica 1942 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Hugo Mujica
 
Kalendari poetik: Hugo Mujica 1942
 
Poet, eseist, murg dhe prift katolik argjentinas, sot, më 30 gusht, mbush 79 vjeç. Mbeti jetim në moshë të mitur, kushtet e detyruan të punonte dhe të vazhdonte shkollën natën, më pas studioi Artet e Bukura. Në vitin 1961 u nis për SHBA për t’iu shmangur shërbimit ushtarak me vizë turistike me 37 dollarë në xhep dhe pa ditur asnjë fjalë anglisht. Këtu filloi studimet për filozofi në Free University of New York dhe rifilloi pikturën në Shkollën e Arteve Pamore. Kaloi shtatë vite si murg eremit, ku filloi të shkruante poezitë e para. Librat e tij janë përkthyer në shumë gjuhë. Kam edhe unë disa në shqip prej tij:
 
 
DY BRIGJET
 
Të dy brigjet
e njëjta gjë janë,
por ti e mëson vetëm në fund,
më pas, kur midis tyre mbytesh.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s