Kuptim i së thjeshtës – Poezi nga Janis Ricos / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 
Poezi nga Janis Ricos
 
 
Kuptim i së thjeshtës
 
Mbas gjërash të thjeshta fshihem, të më gjeni
nëse nuk më gjeni, sendet aty janë…
do të prekni ato, ç’ka dora ime i preku
do të bashkohen gjurmët, e duarve tanë.
 
Hënë e Gushtit sermëzon në kuzhinë
si tenxhere kallaisur (ndaj them, ndodh kështu)
ndriton shtëpinë bosh dhe heshtjen përgjunjur
tërherë, heshtja kotur, mbetet këtu.
 
Çdo fjalë është lejedalje
për një takim, shumë herë, të gjakosur…
aherë është fjalë e vërtetë,
kur këmbngul takimeve, xhindosur!
 
 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s