Kalendari poetik: Amrita Pritam  (1919-2005) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Amrita Pritam
 
Kalendari poetik: Amrita Pritam  (1919-2005)
 
Sot, më 31 gusht, është 102 vjetori i lindjes së shkrimtares, poetes dhe eseistes indiane, më e shquara shkrimtare indiane e shekullit XX. Shkroi mbi 100 libra gjatë jetës së saj dhe është nderuar e vlerësuar me çmime të shumtë. Ja një poezi prej saj:
 
 
EJA
 
Të pres në shtrat
Kur të heqësh këpucët e këmishën
Edhe trupin hiqe
Hidhe mbi ndonjë karrige
Mos u trëmb aspak
S’ke ç’bën, fshat e zanat.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s