Mendime për librin “Trokas me Ligjërime” të poetit, shkrimtarit e studuesit Arqile V. Gjata! / Nga doc: Odise Çaçi

    Arqile V. Gjata     Mendime për librin “Trokas me Ligjërime” të poetit, shkrimtarit e studuesit Arqile V. Gjata!   https://www.fjalaelire.com/post/mendime-p%C3%ABr-librin-trokas-me-ligj%C3%ABrime?fbclid=IwAR13ld969HSSSVSbTwGVYBzQY5nHPhwWZs7tZKKs8I7Bz-TIjEni85HbsHU   Poeti, shkrimtari, publicisti, studiuesi dhe kritiku letrar vjen këtë rradhë me përmbledhje artikujsh “Trokas me ligjërime”, … Continue reading

QENËSIA E MESAZHIT: “UN MÂ ME SODJET / SHQYPTAR NUK JAM” ((Rreth satirës së Fishtës“Metamorphosis”, botuar më 1907) / Nga: Prof. Anton Berisha

  Gjergj Fishta   QENËSIA E MESAZHIT: “UN MÂ ME SODJET / SHQYPTAR NUK JAM”   (Rreth satirës së Fishtës“Metamorphosis”, botuar më 1907)   “Fundi i shekllit të nandëmbëdhetë, mund të thuhet se e gjet popullin shqiptar gati krejt të … Continue reading

VLERAT E THELLA TË LIBRIT “PIKËLLIM NË NJË FOTO TË VJETËR” I STDJUESIT TË FOTOGRAFISË SHQIPTARE Qerim Vrioni / Nga: Robert Martiko

  VLERAT E THELLA TË LIBRIT “PIKËLLIM NË NJË FOTO TË VJETËR” I STDJUESIT TË FOTOGRAFISË SHQIPTARE Qerim Vrioni.     “PIKËLLIM NË NJË FOTO TË VJETËR” -kështu titullohet libri i fundit i studiuesit të mirënjohur të fotografisë shqiptare, Qerim … Continue reading