Në ëndrra…! / Poezi nga Altin Meçja

 
Poezi nga Altin Meçja
 
 
Në ëndrra…!
 
Në ëndra të shoh veç ty,
dhe prapë shfaqesh e rishfaqesh Ti !
Nganjëherë trishtimi më mbush po me ty,
si guri Sizifit, qesh e qaj çdo fillim – mbarim.
 
Ka net që aromën tënde ma sjell flladi i natës,
ndjehem mirë, më tregon që jam gjallë,
mundohem të përkëdhel plagët e vjetra,
ato shërohen, pët tu rihapur prapë.
 
Sonte nuk po fryn më erë,
e unë të pres pas fundit të çdo cigareje.
E ndjej që do të vish, muzgut të parë
më shumë për tabutë që na mbajnë larg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s