Kalendari Poetik: Karmelo C. Iribarren 1959 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Karmelo C. Iribarren
 
Kalendari Poetik: Karmelo C. Iribarren 1959
 
Sot, më 19 shtator mbush 62 vjeç poeti bashkëkohës spanjoll (bask), Karmelo C. Iribarren; ka bërë punët më të rëndomta, shitës, murator, barist, etj., deri sa arriti të çante dhe në poezi për herë të parë në vitin 1993. Kritika letrare e radhit midis poetësh si Bukowski apo Raimond Carver në rrymën e ‘realizmit të pacipë’; por shumica e quajnë si poet të përvojës jetësore…përzgjodha këtë poezi prej tij:
 
 
I PADJALLËZUAR
 
Kujtova se
si deti një natë vere,
buzëqeshja jote
më grishi të zhytesha
(vetëm mua)
në ujrat e tua
të thella.
 
Por doli hëna
dhe plazhin pashë plot
me notarë të lodhur.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s