Bujar Plloshtani (Maqedonia e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Bujar Plloshtani (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Bujar Plloshtani, poet dhe eseist. Ka kryer studimet për Drejtësi në Universitetin e Evropës Juglindore. Në Tetor 2007, themelon Shoqatën e … Continue reading

YAMABE AKAHİTO : YAPON ƏDƏBİYYATINDAN DAHA BİR TƏRCÜMƏM / Rus dilindən tərcümə edən: Təranə Turan Rəhimli

  YAMABE AKAHİTO   YAPON ƏDƏBİYYATINDAN DAHA BİR TƏRCÜMƏM   Yamabe Akahito VIII əsrin birinci yarısında yaşayıb-yaratmış görkəmli yapon xalq şairidir. Onun haqqında bioqrafik məlumat dövrümüzədək gəlib çatmamışdır. Yalnız bu məlumdur ki, o, saray şairi və kiçik dərəcəli saray məmuru … Continue reading

Poezi nga Enxhi Drapi

  Poezi nga Enxhi Drapi     Dosje pendimesh   Diku gjëkundi larg diçka ka mbetur Tretur nëpër muzgje diejsh e çelje perëndimesh Lodhshëm mjegulla shpohet me rrezen rrokur Rrokur, mban në krahë një dosje pendimesh.   Abazhurë të çakorduar … Continue reading

GÜL VE İNSAN / Nuri CAN

  Nuri CAN     GÜL VE İNSAN   Bir ninniyi kıskandıracak kadar güzel sesiyle çakıl taşları arasından sızıp gelen su, çimenler, dağ çiçekleri, ceylanlar, kuşlar, denizler, yeni doğmuş süt kokan bebekler, güller, toprak, rüzgarda nazlı nazlı devinen yapraklar, ağaçlar, … Continue reading

Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah

  Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah   Titulli: “Rreze letrare” (studime) Autore: Ermelinda Kashah Redaktor: Agim Demiri Korrektor: Ylli Musta, Konsulente shkencore:  Prof.  Klara Kodra Përpunimi kompjuterik: Mumin Shutaj  Shtëpia Botuese:  … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243”   Revista Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit – Nr.243 TETOR 2021 Del … Continue reading

Mili Das (India)

  Mili Das (India)   Mili Das is a bilingual poet and international published poet from Kolkata, India. She also write stories and novels, drama, features, cinema script,drama,child meditation, also love to recite her own poetry.Oneday her quotations of life … Continue reading

Marina Gocevska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marina Gocevska (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në vitin 1989 në Koçanë. Është diplomuar në Fakultetin Pedagogjik në Shkup. Punon edukatore në një Kopsht privat në … Continue reading

Marta Markoska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marta Markoska (Maqedoni e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në datën 29.06.1981 në Shkup. E diplomuar për Letërsi të Përgjithshme dhe komparative në fakultetin filologjik “Bllazhe Koneski” në … Continue reading

Albena Dekova (Bullgari) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Merita Paparisto

  Albena Dekova (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Pleven më 1967. Ka përfunduar studimet për gazetari në Universitetin e Sofies. Punoi në media të ndryshme të Plevenit si … Continue reading

Shaip Emërllahu (Maqedonia e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Shaip Emërllahu (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind më 1962, në Trebosh, Tetovë. Fakultetin Filologjik, Degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe e mbaroi në Universitetin e Prishtinës. Magjistroi … Continue reading

Nina Chilyanska (Bullgari) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Svetoslav Stefanov

  Nina Chilyanska (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Shkruan poezi prej dymbëdhjetë vjetësh. Poezi të saj në bullgarisht janë botuat në gazetën “Fundjavë”, në faqen e mirënjohur online “Zbulesat” etj. Poezia … Continue reading

  SEMANTIKA E GUXIMIT DHE INTELEKTUALI (Kumtesë e mbajtur me rastin e marrjes së Çmimit “Guximi Intelektual” nga Kadrush Radogoshi)

  SEMANTIKA E GUXIMIT DHE INTELEKTUALI   Kumtesë e mbajtur me rastin e marrjes së Çmimit “Guximi Intelektual” nga Kadrush Radogoshi   Shoqata e Intelektualëve “Jakova” po më nderon me Çmimin “Guximi Intelektual”. Para se të falënderoj më duhet të … Continue reading

  Poems by Monika Ajay Kaul / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  Poems by Monika Ajay Kaul   ——————— ভারতের কবিতা ———————   মূল:মনিকা অজয় ​​কৌলে  রূপান্তর: মাসুদুল হক     ১.আমরা তাকে খুঁজে পাবো … !! (We Shall Find Her…!!)   যদিও এই অন্তহীন গ্রীষ্মকাল আমাদের স্মৃতিতে ভেসে ওঠে, প্রকৃতি … Continue reading

Katarina Saric’ (Mali i Zi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Solli në shqip Juljana Mehmeti

  Katarina Saric’ (Mali i Zi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Katarina Sarić (10.03.1976.) Profesore e letërsisë sllave dhe filozofisë me master në shkencat politike. Është një aktiviste malazeze për të drejtat … Continue reading

 Antonis Skiathas (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Antonis Skiathas (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Athinë në vitin 1960. Jeton në qytetin e Patras. Është poet, antolog dhe kritik letrar. Kanë qarkulluar 11 libra të … Continue reading

 Maria Xanthopoulou (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Alush Avduli

  Maria Xanthopoulou (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Tërfili të Janicas. Është edukatore kopshti me studime pasuniversitare me specializim në autizëm. Gjithashtu ka qënë producente dhe prezantuese 20 … Continue reading