Ekstrakti i dytë: “Poema e eshtërnajës”, fragment nga poema “Mare Nostrum” e Shpend Sollaku Noé / Përfshirë në librin me poema “Atdheu i tjetrit”, botuar në SHBA

  Shpend Sollaku Noé     “Poema e eshtërnajës”, fragment nga poema “Mare Nostrum” e Shpend Sollaku Noé. përfshirë në librin me poema “Atdheu i tjetrit”, botuar në SHBA.   «Vargje thellësisht njerëzore, të ngjeshura me dhimbje, ankth, rebelim» Prof. … Continue reading

Poezi nga Bardhyl Maliqi

  Poezi nga Bardhyl Maliqi     RRËNJËT…   Rrënjët, ah rrënjët! Rrënjët e bredhave dhe lisave, rrënjët e pemëve dhe trëndafilave, rrënjët e viseve dhe fiseve, rrënjët e popujve dhe kombeve, rrënjët e së keqes dhe së mirës, rrënjët … Continue reading

Anna Ferriero (Italy)

  Anna Ferriero (Italy)   Anna Ferriero is an Italian poet contributing to peace and cultural contamination and internationally recognized especially in the Middle East. She was born in Pollena Trocchia (NA) and has lived for years in Torre del … Continue reading