Kalendari poetik: Dražan Gunjača 7 tetor 1958 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Dražan Gunjača
 
Kalendari poetik: Dražan Gunjača 7 tetor 1958
 
Poet dhe shkrimtar kroat, u lind 63 vite më parë në Sinj, Kroaci. Përfundoi arsimin ushtarak në Split dhe shërbeu rreth 10 vite në marinën ushtarake jugosllave. Ndërkaq u laurua për drejtësi në Rijeka, u largua nga ushtria dhe prej kohësh është avokat i suksesshëm në Pula. Është fitues i shumë çmimeve letrarë për shkrimet e tij. Ja një poezi nga poeti kroat:
 
 
PO SHKOVE, ASGJË S’NDRYSHON MES NESH
 
Mos harro!
Vështirë të shërohesh
Kur dashuron vërtet.
I madh trishtimi
Që na përfshin,
Mbeten vetëm kujtimet,
Që s’di ç’të bësh me to.
Nga t’ia mbash?
 
Mos harro!
Po shkove
Asgjë nuk ndryshon mes nesh.
Përveç nesh.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s