SEMANTIKA E GUXIMIT DHE INTELEKTUALI (Kumtesë e mbajtur me rastin e marrjes së Çmimit “Guximi Intelektual” nga Kadrush Radogoshi)

  SEMANTIKA E GUXIMIT DHE INTELEKTUALI   Kumtesë e mbajtur me rastin e marrjes së Çmimit “Guximi Intelektual” nga Kadrush Radogoshi   Shoqata e Intelektualëve “Jakova” po më nderon me Çmimin “Guximi Intelektual”. Para se të falënderoj më duhet të … Continue reading

  Poems by Monika Ajay Kaul / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  Poems by Monika Ajay Kaul   ——————— ভারতের কবিতা ———————   মূল:মনিকা অজয় ​​কৌলে  রূপান্তর: মাসুদুল হক     ১.আমরা তাকে খুঁজে পাবো … !! (We Shall Find Her…!!)   যদিও এই অন্তহীন গ্রীষ্মকাল আমাদের স্মৃতিতে ভেসে ওঠে, প্রকৃতি … Continue reading

Katarina Saric’ (Mali i Zi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Solli në shqip Juljana Mehmeti

  Katarina Saric’ (Mali i Zi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Katarina Sarić (10.03.1976.) Profesore e letërsisë sllave dhe filozofisë me master në shkencat politike. Është një aktiviste malazeze për të drejtat … Continue reading

 Antonis Skiathas (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Antonis Skiathas (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Athinë në vitin 1960. Jeton në qytetin e Patras. Është poet, antolog dhe kritik letrar. Kanë qarkulluar 11 libra të … Continue reading

 Maria Xanthopoulou (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Alush Avduli

  Maria Xanthopoulou (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Tërfili të Janicas. Është edukatore kopshti me studime pasuniversitare me specializim në autizëm. Gjithashtu ka qënë producente dhe prezantuese 20 … Continue reading

Aleksia Athanasiu (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Aleksia Athanasiu (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Aleksia Athanasiu është korfiate dhe banon në ishullin e Feakëve. Ka botuar dy romane fantastiko-shkencore si dhe dhjetra tregime të tjera të publikuara … Continue reading

Poezi nga Gladiola Jorbus

  Poezi nga Gladiola Jorbus     Kukull   Kukull prej lecke. Kukull e porcelantë. Kukull e drunjtë. Kukull joshëse. Kukull kartoni. Kukull këmbëzbathur. Të dashurosh është shkretimi yt. Ujëvarë lotësh, dehëse gjer në marrëzi. Dhe nata sërish, të zbret … Continue reading

Dhimitris Kanellopoullos (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Dhimitris Kanellopoullos (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Poet, prozator dhe botues. U lind në vitin 1954. Studjoi për Histori – Arkeologji në Universitetin e Athinës dhe për Histori – Filozofi … Continue reading

  Alfredo Vasco (Itali) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Dashamir Malo

  Alfredo Vasco (Itali)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Alfredo Vasco jeton në teatër. Aktor, regjizor, autor. Teatri e çon drejt shkrimit, tek historia, tek poezia. Gjithçka bëhet esencë. Gërshetim. Etje. Tekstet … Continue reading

Joanna Kalinowska (Itali – Poloni) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Dashamir Malo

  Joanna Kalinowska (Itali – Poloni)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Joanna Kalinowska u lind në Elblag, Poloni. Ka jetuar për shumë vite në Taranto, Itali. Është mësuese, poete, përkthyese dhe themeluese … Continue reading

Lucilla Trapazzo (Zvicër -Itali) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Dashamir Malo

  Lucilla Trapazzo (Zvicër -Itali)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Lucilla Trapazzo është poete, përkthyese, redaktore librash, artiste dhe interpretuese e vlerësuar me çmime, e njohur ndërkombëtarisht. Redaktore për poezinë në Mock … Continue reading