Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” / Botues: Roland Lushi

 
Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243”
 
Revista Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243”
Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
Periodike letraro-artistike
Viti XIII-të i botimit – Nr.243
TETOR 2021
Del në datë 15 të çdo muaji.
Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE
ISSN: 2225-7896
Adresa e redaksisë:
Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë
cel: +355 68 221 9016
e-mail: rlushi@yahoo.it
 
Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).
“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,
Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.
Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: rlushi@yahoo.it
Nr. llog. B.K.T
Lekë: 515001834
IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA
Shtypet në shtypshkronjën e Shtëpisë Botuese “ADA”
Tiranë 2021
Tirazhi: 250 copë
 
NË KËTË NUMËR:
 
Me rastin e 110 vjetorit të lindjes
MIGJENI
poeti më i madh
i viteve tridhjetë
 
FITUES I NOBEL 2021
 
Abdulrazak Gurnah
 
I ftuar i numrit
 
LEONARD BIXHILI
 
– Intervista –
 
Me autoren më të re ALAKSANDRA PANO
Intervistoi Klodiana Shpendi
– Nuk i kuptoj poetët e vendit tim nga Melsen L. Kafilaj
 
-Në kujtim të Milianov Kallupit
Humbellë në shpirtin e gurit – HAIKU
 
-POEZI E PËRKTHYER
 
PAUL CELAN
NAZIM HIKMET
WISLAWA SZYMBROSKI
PABLO NERUDA
ANNE SEXTON
Përkthyer nga Petrit SULAJ
 
TREGIM
 
– FRANCIS nga Gi De MOPASAN
-Tabela e qarkullimit nga Shaban RAMA
SKICË HUMORISTIKE
-”Muço, qofsh i lumtur…!” nga Besnik L. CAKA
 
NGA BOTIMET ADA
 
-Kujtimet e një mjeku, udhëtim i një jete nga Lindita RUSHITI
– Ngjarja, si këndvështrim ndaj fenomeneve të kohës në prozat e MIGJENIT dhe LU XUN ng Eranda ALLMETAJ
 
MIQ NË OBELISK
 
-Valle e çmendur nga Samir PERIHANA
 
 

Botues: Roland Lushi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s