…si në ankth / Poezi nga Fahredin Shehu

 
Poezi nga Fahredin Shehu
 
 
…si në ankth
 
A e ndjen qetësinë ja
veshët e mi dëgjojnë jehonën
e bregut ku këpuca urbane
asnjëherë nuk
la fërkem në
dheun e lagur
 
E shoh një manastir të braktisur
vendi ku u pagëzuan vrasësit dhe
po të njëjtit ende shëtiten
nëpër Evropë e cila dikur po kjo Europë
vrau aq shumë Hebrenjë në Spanjë
dhe Auschwitz dhe Shqiptarë gjithandej.
Më pas. Me zell!
 
…dhe e dëshmuam se si vet kjo
Evropë shuguroi Neo Nazistin
një veturryes Austriak i cili
përshëndeti dhe në mënyrë
sadiste u argëtua
me gjenocidin e Srebrenicës
 
Mëdyshje nuk kishim (edhe pikë!)
Tolstoy është shumë më i mirë se Zola
Hafez është shumë më i mirë se Milton
Vivekananda është shumë më i mirë se Emerson
Hokusai është shumë më i mirë se Klee
Lao Tsu është shumë më i mirë se Cicero
 
mund te shkosh në Hënë e të kthehesh
për t’u neveritur nga një
urrejtje e atillë që njeriu i bardhë
ende e ka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s