Kalendari poetik: Letizia Cherubino 22 tetor 1976 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Letizia Cherubino
 
Kalendari poetik: Letizia Cherubino 22 tetor 1976
 
Sot mbush 45 vjeç shkrimtarja italiane. Ka botuar disa romane që janë pritur mjaft mirë nga lexuesit. Në sitin e saj zyrtar thotë midis të tjerash “…duke u rritur, pothuaj u binda se shkrimtar/e është vetëm ai që boton. Për të mos humbur pra, këtë epitet kaq të dëshiruar, kaq të ëndërruar…botova dhe unë. Ose më botuan…”
Ja një poezi prej saj:
 
 
E ÇMENDUR
 
-Prit njëherë, prit…Ma spjego
më mirë…Bëre gjithë këtë rrugë
vetëm ta shihje pak çaste?
-Po.
-A folët, të paktën?
-Sigurisht, folëm…I thashë: “Ç’kemi”
“Ç’kemi”, më tha edhe ai.
-Ti je…ti je e çmendur, për zotin.
-S’e di…Kushedi jam. Por…Tani jam e lumtur.
Duhet me qënë të çmendur ndoshta,
me qënë të lumtur.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s