Poezi nga Diamanta Zalta

 
Poezi nga Diamanta Zalta
 
 
SHKRUMËZOJ TË KEQEN
 
Në këte ritëm shpirtëror që përpiqem të mbaj,
lulesh dhe aromash tokës së varfër,
shkund dertet si dëborën supesh,
ëndrrën e kreh me një krëhër te vogel,
ta bëj me të bukur .
 
Formoj pentagrame te gjate me sy,
qiejve të pakët që më lumturuan.
Të keqen tek njeriu e shkrumëzoj me një fjalë,
e flak pastaj , copëmjegull mbi mal.
 
Më jep kurajo vetem e verteta,
qe qeteson ndergjegjen me menyrat e veta,
regjur dhe ajo nga përgënjeshtrimet.
 
Frymoj jetën,
duke i falur mëkatarët,
I le pas me pendimet …
 
Ruaj të shtrenjtë, Njerëzoren,
Afër dhe mrekullueshëm …
 
Unë jam e dashuruar me diejt e dukshëm!
 
 
BIE SHI NË LION
 
Sa i bukur shiu në Lion,
me një vetull shumëngjyrëshe ylberi.
Syri im i larë në zjarr,
ndjek lotin e Nefelit, ta ngjalli …
 
Mbi qerpik, shkrin kripën një dëshirë,
nga zemra del një flutur … do lagesh ku shkon?
Boçe pishe mbi degë të harlisura, e mahnisin
ndersa këngën e vjeshtës time këndojnë …
 
Sa i bukur ky shi i ëmbël në Lion …!
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s