HUMBJA / Poezi nga Nikolla Spathari

 
Poezi nga Nikolla Spathari
 
 
HUMBJA
 
Nën shirat epokalë të kontinenteve,
U shembën me rropamë
Mitologjitë,
Njerëzimi humbi edhe të drejtën e fundit që i kishte mbetur:
Të zgjidhte vetë perënditë….
 
Heshtën tempujt modestë,
Para katedraleve
Me altarë nadhështorë,
Xhioti, Mikelanxhelo, e plot të tjerë
Nxorrën nga penelët qindra shenjtorë…
 
Por njerëzit,
Ende ndjejnë mall për perënditë e vjetra,
Për kohëra pa profet,
Sa bukur ishte kur secili mund të shpikte një perëndi
Dhe gjthkush kishte perëndinë e vet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s