Kalendari poetik: Elif Shafak 25 tetor 1971 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Elif Shafak
 
Kalendari poetik: Elif Shafak 25 tetor 1971
 
Sot, më 25 tetor, mbush 50 vjeç shkrimtarja e njohur turke. Ka botuar disa romane në anglisht dhe turqisht, librat e saj janë ndër më të shiturit në Turqi. Romanet e turkeshës Elif Shafak janë përkthyer në mbi 30 gjuhë. Ja një poezi e shkurtër prej saj:
 
 
DHURATA
 
Veç të tashmen po të dhuroj.
Është gjithçka që kam.
Në të vërtetë, më tepër s’ka askush.
Por u pëlqen të shtiren gjoja s’është ashtu.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s