Kalendari poetik: Abner Rossi 27 tetor 1946 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Abner Rossi
 
Kalendari poetik: Abner Rossi 27 tetor 1946 
 
Shkrimtar, poet italian, merret dhe me muzikë dhe teatër; ky është emri i artit, jo emri i vërtetë i tij; në web gjeta datën e lindjes, ndoshta vitin e saktë (femrat edhe mund t’i kuptoj kur fshehin vitin e lindjes, burrat kurrë), jo emrin e vërtetë. Jeton dhe punon në Firence. Ja përzgjedhja ime në datën e lindjes së tij:
 
 
ZJARR…
 
Dhe vetëm një puthje qe,
si faqe libri që kthehet
nga fllad i lehtë i mbrëmjes.
Një libër i madh
që ende s’e kemi shkruar.
 
Ajo puthje, që ende ndjej, e kam,
ngjitur te buzët,
dalngadalë u bë zjarr
nga jotja mungesë
që ndezur e mban.
 
Përvëlon dhe nuk lejon
me qënë e vërtetë një tjetër puthje.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s