Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Pritjet vishen njësoj” të autores Liza Brozi

 
 
Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Pritjet vishen njësoj” të autores Liza Brozi
 
Pritjet vishen njësoj – poezi 
Autore: Liza Brozi
Redaktoi: Brunilda Përvathi
Korrektoi: Alket Bushi
Kopertina: Meri File
 
Përgatiti për botim: Roland Lushi
 
Formati : 14x20cm
Të gjitha të drejtat i takojnë autores
Shtëpia botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, tetor 2021
Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese ADA
Të gjithë librat e botuar te shtëpia botuese ADA
gjenden në Bibliotekën Kombëtare TIRANË
CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Brozi, Liza
Pritjet vishen njësoj :poezi / Liza Brozi;
red. Brunilda Përvathi.
– Tiranë : Ada, 2021
72 f. ; 20 cm.
ISBN 978-9928-362-02-5
1.Letërsia shqipe 2.Poezia
821.18 -1
 
 
***
 
Çdo libër i ri është festë. Është festa e atij që e shkruan dhe festa e atij që e lexon. Arti si festë është tipari kryesor që rrjedh prej barazisë, që krijon edhe poezia e Liza Brozit. “Pritjet vishen njësoj” është vëllimi i parë poetik i kësaj vajze, që mesa duket nuk mundet dot ta ndalë hovin për të hyrë në botën e gjatë, të lodhshme e shpesh edhe dëshpëruese të letrave shqipe. Poezia e saj është e domosdoshme, në kuptimin që letërsia e re shqipe ka nevojë për të.
Ka kohë që e ardhmja e poezisë shqipe qëndron në duart e disa “amazonave” këndej dhe andej kufirit politik. Në këtë kontekst shpresoj se edhe poezia esenciale e Liza Brozit ta rreshtojë autoren përkrah kësaj “skuadrilje”.
 
Stefan Çapaliku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s