Kalendari poetik: Ana Paula Tavares 30 tetor 1952 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Paula Tavares
 
Kalendari poetik: Ana Paula Tavares 30 tetor 1952
 
Historiane dhe poete nga Angola (dikur koloni portogeze, sot më keq). Filloi studimet në Lubango (Angola) dhe i përfundoi në Lisbonë. Sot jeton në Lisbonë, ku ka marrë dhe doktoratën nga Universiteti Katolik i Lisbonës. Proza dhe poezia e saj janë botuar jo vetëm në Portugali, por edhe në Brazil, Francë, Gjermani, Suedi, Itali dhe në shqip sjell për ju këtë shqipërim prej saj:
 
 
AJO FEMËR QË…
 
Ajo femër që natën çan më dysh
me këngën e saj të pritjes plot shpresë
nuk këndon
vetëm gojën hap
dhe zogjtë çliron
që mbushnin gojën e saj…
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s