NAFORA E KOMBIT (Petrit Rukës) / Poezi nga Kristo Çipa “Mjeshtër i Madh”

 
Petrit Ruka
 
 
NAFORA E KOMBIT
Petrit Rukës
 
Përmidis lotit ëngjëlli erdhi
Të mblidhte shpirtin borzilok
Nëpër trishtim gremiset qielli
Xhade e shpirtit, jo s’bëhet dot
 
Ku shkon Petrit? Syrin mos fik!
O mëndafsh erë e dashurisë
Kuajt kanë nisur mitologjitë
Me një prej tyre, kthehu sërish
 
Po ç’kalë zgjodhe këtë radhë?
Petrit i ëmbël, veç ti e di
Cipën e dritës qëndisje ar
Na qepe shpirtin me fill të zi
 
O vesë e embël! Naforë e kombit
O lab i leshtë! O lot i gurtë!
Do ndjejë pendesë kur ti vesh Zotit
Nga gjithë ëngjëjt, ti je më i urtë
 
Ne buzë pa qeshur do ngrysemi prapë
Na lanë yjet. Qielli i ve
O dhe i zjarrtë, sa baltë dhe gjak
Mbaji shënjtorët, mos i përze
 
Të mbajë një meshë poezie
Të marr avdes nëpër balada
O njerëz gjaku Shqipërie
Ç’farë mund të bëjmë ta kthejmë mbrapa?
 
 

Kristo Çipa “Mjeshtër i Madh”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s