Poet i zi / Poezi nga Antonin Artaud

 
Poezi nga Antonin Artaud
 
 
Poet i zi
 
Poet i zi, gji vashë
ju ndjek
poet i hidhur, jeta nxiton
dhe qyteti digjet,
dhe qielli shndërrohet në shi,
dhe pena jote gërvisht zemrën e jetës.
Xhungël, xhungël, sy të ndezur
në kulmet e shumëzuara;
flokë të stuhishëm, poetët
ata hipin mbi kuaj, qen.
Sytë tërbohen, gjuhët rrotullohen
qielli rrjedh në hundë
si qumështi blu ushqyes;
Jam i vetëdijshëm për gojën tënde
gratë, zemrat e forta të uthullës.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s