Dollia e fundit (Ultimo brindisi) / Poezi nga Anna Andreevna Achmatova / Solli në shqip Juljana Mehmeti

 
Poezi nga Anna Andreevna Achmatova
 
 
Dollia e fundit
 
Unë pi për një shtëpi të shkatërruar,
për jetën time të mjerë,
për vetminë jetuar në dy
e pi edhe për ty:
për magjinë e buzëve që tradhtuan,
per akullin e vdekur të syve të tu,
për një botë mizore dhe të vrazhdë,
për një Zot që nuk na shpëtoi.
 
 
Ultimo brindisi
 
Bevo a una casa distrutta,
alla mia vita sciagurata,
a solitudini vissute in due
e bevo anche a te:
all’incanto di labbra che tradirono,
al morto gelo dei tuoi occhi,
ad un mondo crudele e rozzo,
ad un Dio che non ci ha salvato.
 
 

 

Solli në shqip Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s