Kalendari poetik: Cristina Peri Rossi 12 nëntor 1941 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Cristina Peri Rossi
 
Kalendari poetik: Cristina Peri Rossi 12 nëntor 1941
 
Sot, më 12 nëntor është 80 vjetori i lindjes së shkrimtares nga Uruguaji. Në vitin 1972 u vendos në Spanjë ku punoi nëpër revista të ndryshme si redaktore. Tema e parapëlqyer prej saj, si në prozë edhe në poezi është dashuria. Ja një poezi prej saj:
 
 
LARGËSIA E DUHUR
 
Edhe në dashuri, si në boks,
është vetëm çështje largësie.
Nëse qasesh shumë ndizem,
trëmbem,
turbullohem, them marrina,
filloj e dridhem,
por nëse je larg,
vuaj, trishtohem,
pa gjumë rri
dhe shkruaj poezi.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s