Poezi nga Seli Murati

 
Poezi nga Seli Murati
 
 
Afër teje
 
Kur parakalon stuhia
rrugëve të shpirtit
gjej, shqetësimet, si një shtegtim
ëndrre nisen…! Ç’do ditë
afër teje më lind, dielli..?!
Më dhuronë stinën, më e bukur.
 
Si një mjellmë liqeni
po i mbledh, kujtimet…?!
Në bregun e liqenit
grimcave të mallit i ndaj dhe
i shpërndaj, shqetësimet!
 
Si një shtegtim i gjej:
Mbi largësitë, shtegtoj!
Si mjellmë mërgimtare,
vendit të huaj, lundra e malli
më udhëtonë!
 
 
Ti fiksimi im
 
Shikimi yt reflekton thellë në mua,
dhe pse larg ,tepër larg,
ndihemi pranë…,
si një rreze në agim
në cep të syrit tënd zë vend.
 
Sa më shumë afrohen ditët
çelin lule në zemrat tona
dashuria rritet.
 
Bëhesh fiksimi im,
brënda ëndrrës aty rri
ma bën syrin mos ndal shikimin
nis e jetoj si rrënjë e gjatë e kohës,
je ritmi i pandalshëm i jetës sime.
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s