Dënimi, me vdekje! (Copëz, nga “Rekuiemi”) / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 
Poezi nga Ana Ahmatova
 
 
Dënimi, me vdekje!
 
Dhe ra, e gurtë, fjala
Mbi timin gjoks frymor, ende të gjallë
Sfilitëse, e papërmbajtshme dhimbja
Tek shoh një ardhmëri, bonjake mbaskësaj!
Sot, kam kaq gjëra për të bërë:
Vet kujtesën, më duhet të blatoj
Veç duhet, shpirtin, të mos e humbas
Më duhet rishtaz, të mësoj të rroj.
Përndryshe… zhaurimën e korjes, kaq të ngrohtë
A thua, kemi festë të Martën, Amëshuar
Kam kohë, q’i parandjeja gjithë këto
Ditën dritëlarë, shtëpinë… të shkretuar.
 
Copëz, nga “Rekuiemi”
 
 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s