TRUMCAKËT E NËNTORIT / Poezi nga Blerim Rrecaj

 
Poezi nga Blerim Rrecaj
 
 
TRUMCAKËT E NËNTORIT
 
Në parkingun e gjerë
Përpara një grumbulli
Varg e vijë dyqanesh
Në qytezën e mbipopulluar
Në një dru dekorativ
Me pak gjethe të kuqrremta
Nëpër rrema
Në këto çaste nate
Rrijnë dy trumcakë
Një erë e ftohtë
Herë-herë i rrëqeth
Cicërojnë e qajnë halle
Afrohen
Përqafohen
Hapin krahët
Dhe bëjnë
Shqiponjën me dy kokë
Simbolin tonë

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s