Kalendari poetik: Visar Zhiti 2 dhjetor 1952 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Visar Zhiti
 
Kalendari poetik: Visar Zhiti 2 dhjetor 1952
 
Sot është dita e lindjes së poetit, shkrimtarit, diplomatit, eseistit tè madh shqiptar Visar Zhiti. Jam me fat që e kam mik të ngushtë. Shkruajta pak? Ka shkruar Ai shumë. Gjithë të mirat, Visar!
 
 
Vazhdimisht tradhtohet njeriu
 
Vazhdimisht tradhtohet njeriu,
nuk e kam fjalën për ditën e tij që befas
bëhet mbrëmje,
as për mbrëmjen e flokëve të tij
që zbardhet e bëhet ditë e heshtur pleqërie.
 
Tradhtohet njeriu
Se kam fjalën që dhe varri i tij vdes dhe emri
Shndërrohet në bar të kalbur harrese.
 
Por njeriu tradhtohet vazhdimisht nga njeriu.
Dhe kur gjysma ha gjysmën
S’bëhet më e tëra,
Më tha një plak që u plak burgjeve.
 
Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s