LUMTURI / Poezi nga Alma Zenellari

 
Poezi nga Alma Zenellari
 
 
LUMTURI
 
Ta ndjeva ardhjen sot ta ndjeva
se zemra ime bëri krak,
dhe era flokëve më pëshpëriti
“duro e dashur , duro dhe pak”…
 
Dhe zogjtë me ajrin shkëmbyen fjalë,
dhe pemët qeshën fërgëlluan,
në buzën time dy qershiza
nga ardhja jote u ëmbëltuan. ..
 
Më sheh thellë shpirtit dhe unë humbas
humbas hutohem rikthehem prapë ..
me puthje flokët m’i zbukuron
me sy të lutem “puthmë dhe pak”…
 
Ta ndjeva ardhjen sot ta ndjeva,
tek zemra ime bëri “krak”.
Mbi buzën tënde u ndjeva grua
krahët e tu m’u bënë zambak…
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s