Poezi nga Mimoza Pulaj

 
Poezi nga Mimoza Pulaj
 
 
***
 
Me pëlqen
marria e gjallë,
o frymë e rrëmbyer!
 
Edhe pse kërkon
të fshihesh
si mister,
po të pres…
 
Si flokë dëbore
të biesh.
 
 
***
 
Jam formula dhe rruga,
o bija të vogla
të dritës!
 
Për të më gjetur, ecni të lira.
Pa ngarkesë.
 
Dashurinë e sjell unë.
 
 
DITA
 
Lëkundet
papritmas.
 
Do rrëzohet?
Do qëndrojë si fantazmë? Nga mëshira.
 
Apo po përkulet
për ta ngjyrosur?
MIRËDITA!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s