Kalendari poetik: Pol Elyar (1895-1952) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Paul Èluard
 
Kalendari poetik: Pol Elyar (1895-1952)
 
Sot, më 14 dhjetor, është data e lindjes së poetit të shquar francez Paul Éluard, emri i vërtetë i të cilit qe Eugène Émile Paul Grindel dhe ishte njëri nga përfaqësuesit më të mëdhej të surrealizmit. Ja një nga shqipërimet që kam prej poezive të tij:
 
 
NUK MË NJEH ASNJERI…
(ON NE PEUT ME CONNAITRE)
 
Nuk më njeh asnjeri
Më mirë se më njeh ti.
 
Ata sytë e tu ku flemë
Ne të dy
Jetën time ma ndrijnë aq fort
Sa jam më me fat se natë e botës
Sytë e tu ku udhëtoj vetë
I japin udhëtimit kuptim tjetër
Një ndjenjë që s’e gjen kurrkund
Ata sy që na zbulonin
Vetminë e pafund
S’janë më ata që kujtonin.
 
Më mirë asnjeri nuk të njeh
Se sa të njoh unë vetë.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s