Poezi nga nga Raimonda MOISIU

 
Poezi nga nga Raimonda MOISIU
 
 
NËNA IME / TUAJ BISEDON ME LULET
 
Nëna ime është brenda meje,
Ndjen dhe ma dëgjon brengën time,
Ecën e frymon me gjakun ndër deje,
E flet me pranverën, zogjve u jep këngën.
Me gjuhë blerimesh…..
 
U tregon luleve tregime të bukura,
Gjëra të bukura nga bukuritë e veta,
Mbushur me shpresa e dëshira si flutura,
E qan në balada për gjethe të shkreta.
 
Flet me pranverën, me gjuhë blerimesh,
Ec e frymon me gjakun ndër deje,
Ndjen e dëgjon sythëritje gëzimesh,
Sythëritje gëzimesh që frymojnë brenda meje.
 
Dedikim për gjithë NËNAT! Të Bukurat, Fisniket, të Mirat, të Mrekullueshmet!
 
 
Endem…..
 
Endem nëpër qytet me këmbët e mpira,
nga lodhja. E di që
diku në një cep të këtij qyteti,
prehesh përjetë !
“Mëkatove” në dashuri,
Më tradhëtove përherë të parë,
U martove me përjetësinë—
 
Ndër duart e mija – plot lule karafilash,
dhe një qiri….
 
Karafilat do t’i vadit me lotët e mi,qiriun
do e ndez me flakën e dashurisë tende,
Që nuk është shuar ende te unë!
“…..mbi varrin tënd ku flenë:
Kujtimet më të ëmbëla,
Të brishta, si ëndërra që zhgënjejnë,
Të mbetura si gjysmë hije,
Si mjegullat e vjeshtës,
Si të ftohtët e dimrit,
Si zbraztësitë e trishtimeve, nga
trupi im….
 
Lulet e oborrit tonë që aq shumë,
I kam dashur më parë, tani
i shikoj me indiferencë… Të mjerat
nuk ma dridhin më zemrën si
atëherë….
Me sy të kërkoj rrugëve të këtij qyteti,
Edhe pse e di ku fle ditë-natë…
A thua do të shoh një ditë??!
 
Me sytë e mij të lotuar, me
fytyrën time të zbehtë si mermeri, me
lotët si shiu që rrëshqasin, nga
sytë e mij, me
të qarat si të një fëmije,
të zënë në faj..!
 
E mbërthyer jam prej mëkatit, që
nuk të shoh më..!
Edhe sa kohë…sa kohë, do
që të kthehesh?? Apo
ti
pret
muuuaaa
me
një tufë
trëndafilash e një qiri……
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s