Kalendari poetik: Antonella Anedda 22 dhjetor 1955 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Antonella Anedda
 
Kalendari poetik: Antonella Anedda 22 dhjetor 1955
 
Poete, eseiste italiane, u lind në Romë, më 22 dhjetor 1955 (wikipedia), por një burim tjetër thotë në vitin 1958. Është lauruar në universitetin La Sapienza në Romë, Venecia (Fondacioni Cini) dhe Oksford ku mori dhe titullin Doktor në Filozofi. (PhD). Ka dhënë mësim në Universitetin e Sienës dhe në Universitetin italian në Lugano (Zvicër). Libra të saj janë përkthyer në anglisht, spanjisht etj. Në shtator 2019 iu dha doktorata honoris causa nga Universiteti i Sorbonës (Paris). Ja një poezi prej saj:
 
HISTORIA
 
Megjithatë, s’ka kuptim
të rrish e të qash të shkuarën,
të ndjesh mall për çka
besojmë se paskemi qënë.
Çdo shtatë vjet përtërihen qelizat:
dhe tashmë jemi çka nuk ishim.
Edhe duke e rijetuar -e harrojmë-
dhe për pak kohë, ndjehemi në formë.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s