Kam njohur mrekullitë në ty – Poezi nga Alda Merini / Përktheu në shqip Iva Katundi

 
Poezi nga Alda Merini
 
 
Kam njohur mrekullitë në ty
 
Në ty i njoha mrekullitë,
mrekulli të dashurisë së pabindur,
porsi ato guaska,
që zemrën ia fal,
fantazive të detit dhe shkretëtirës
E dashuruar pas dashurisë,
le të përhumbesha në stuhi
Mrekullitë i mbylla në zemrën time,
Se ajo e njeh mirë iluzionin tim.
 
*Shënim: Kjo poezi ka qenë pjesë e konkurimit të autores në konkurisn e organizuar nga Shtëpia Botuese “DITURIA” 
 
 

Përktheu në shqip Iva Katundi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s