Katër Kuartetete – Poezi nga Tomas Stern Eliot / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 
Poezi nga Tomas Stern Eliot
 
 
Katër Kuartetete
 
I tashmi… dhe viti i kaluar
ndoshta të pranishëm janë, të ardhmit, që të dy
dhe viti i ardhëm, brenda së shkuarit eksiston.
Nëse e gjithë koha, është e tashme e përjetshme
koha mbetet gabim i rrejshëm, asgjë se riparon.
Ajo që do të mund të eksistonte, një zbritje mund të ish,
që si mundësi, e tej-jetëshme qëndron
një bote të tejmbushur spekullish.
Ajo që mund të ekzistonte dhe që eksiston
tregon një fund të pranishëm, gjithmonë.
Si shtypje hapash, memorjes tingëllojnë
monopatit, që kurrë nuk e përzgjodhëm
përpara derës, që kurrë nuk e hapëm,
triandafilores kopshtnajë, me lule ngjyrë gjaku!
 
 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s