TË PRITA… / Poezi nga Xhevahir Cirongu

 
Poezi nga Xhevahir Cirongu
 
 
TË PRITA…
 
Vitet kalojnë dhe gjurmë lënë pas
as vet nuk di, ato ku shkuan?!
Në tinguj telash të ëmbla violine
mbi flokët e thinjura aty ato rrinin.
 
Në heshtjen time rrudhat në ballë
si vija uji me ngjyra ylberi,
janë gjurmë jete që s’dinë të flenë
në shpirt kujtimet aty gjetën folenë.
 
Sa shumë shpejt iku rinia jonë
e prita të vinte përsëri tek unë,
nuk munda të ecja mbi ato rrudha
veç kujtimet filluan të rrdhnin si krua!
 
E çuditshme jeta me plotë mistere
shëtisin kujtimet në anijen me vela,
te porta dashuritë na bëjnë ndere
në thinja flokësh na puthin si nga hera.
 
Durrës, 20 Janar 2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s