Në origjinë të identitetit tonë (Rreth librit me legjenda e rrëfenja ” Klisania, mbretëresha e liqenit” të autorit Agron Shele) / Nga: Kujtim Mateli, studius

  Në origjinë të identitetit tonë   (Rreth librit me legjenda e rrëfenja ” Klisania, mbretëresha e liqenit” të autorit Agron Shele)   Personazhet e shkrimtarit Agron Shele, te vëllimi me legjenda dhe rrëfenja “Klisania Mbretëresha e Liqenit”, veprojnë në … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 246

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 246   Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIV-të i botimit – Nr.246 JANAR 2022 Del në datë 15 të çdo muaji.   … Continue reading

Poems by Meena Kumari / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  Poems by Meena Kumari     —————-মিনা কুমারীর উর্দু কবিতা ————–   মূল :মিনা কুমারী রূপান্তর: মাসুদুল হক     বদলে যাওয়া রাত (The Altered Night)   মুগ্ধতার অনুভূতি ছিল মেঘলা আকাশের মায়াবী আলো বর্ণালী ছায়া জাদুর পাহাড় নানা … Continue reading

  ËMBËLSIA E LIBRIT TË TRETË / Parathënie e vëllimit poetik “Ëmbëlsia e këtij emri” të autores Sheqere (Ozuni) Sina nga editori Vullnet Mato

    ËMBËLSIA E LIBRIT TË TRETË   Ashtu si në dy botimet e para poetike,“Sprova e jetës”dhe “Besa që lidh zemrat” edhe në këtë përmbledhje të tretë të titulluar: “Ëmbëlsia e këtij emri” poetesha me emrin ëmbëlosh Sheqere (Ozuni) … Continue reading

Taghrid Bou Merhi (Lebanon)

  Taghrid Bou Merhi (Lebanon)   Lebanese Poetess, Writer, Translator. Árabic teacher for non-native speakers.Living in Brazil.Holds a Law Degree. Editor of Al-Arabi Today Electronic Newspaper and Agareed Literary Magazine and Rainbow Magazine and ALLAILAK Magazine. Fluent in Arabic (native … Continue reading

  Roza Boyanova (Bulgaria)

  Roza Boyanova (Bulgaria)   Author of 20 books – poetry, essays, literary reviews, four of which published in Skopje, Bucharest, St. Petersburg. Decorated with national and international awards. Member of the International Academy ORIENT – OSSIDENT. Founder of “Sacred … Continue reading