Ah nënat! / Poezi nga Leoreta Xhaferi

 
Poezi nga Leoreta Xhaferi
 
 
Ah nënat!
 
Ja dëgjoj hapat në korridor
Fjetur pa fjetur nëna u zgjua,
Me mashë e dru merret tani
Do të ndezë zjarrin për mua.
 
Dritares jashtë dimër i egër
Gjithçka e ngriu, ujë s’ka pikë,
Në oborr doli të marrë dru
Akullin nëna nuk e ka frikë.
 
Më pas bën kafen e saj me filtër
Mësuar nga djemtë në Amerikë,
Në telefon i thërret me rradhë
Duke qëruar mollë me thikë.
 
E mbylli nëna dhe një ditë tjetër
Shtratit i shkon por gjumë s’ka më,
Me shpirtin ndarë në kaq shumë copë
Emrat e bijve thotë një nga një.
 
Lori XH 26. 01. 2022
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s