Poezi nga Nikollë Loka

  Poezi nga Nikollë Loka     Frymëzimi   Kishte përshkruar lindjet, perëndimet, muzgjet, zgjimet, ishte pjekur në hije… Kishte marr krahë dhe dritën e njëmijë e një yllësive, deri në muzg. Natën kishte shkelur në rrugica mundimesh, dhe duke … Continue reading

  В плен / Розалия Александрова

  Розалия Александрова   В плен   Какво остава от Човека без вяра, сила и Любов. Една объркана несрета. И вече пропилян живот. А вярата във тебе, Боже, Е нашият небесен ден. Изстрадван вечно. И възможен. Безсмъртни духове сме. В … Continue reading

Isilda Nunes (Portugal)

  Isilda Nunes (Portugal)   Isilda Nunes is a Portuguese award-winning writer and artist. Recently she won among other recognitions, the Intercontinental World Poetry Prize “Kairat Dusseinov Parman”, the World Prize “Cesar Vallejo 2020” for Literary Excellence, the “Grito de … Continue reading