Kalendari poetik: Piedad Bonnett 26 janar 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Piedad Bonett
 
Kalendari poetik: Piedad Bonnett 26 janar 1951
 
Poete, dramaturge dhe shkrimtare nga Kolombia, sot më 26 janar, mbush 71 vjeç. Studioi për letërsi dhe filozofi në Universidad de los Andes University of Los Andes (Kolombi) ku punoi edhe si pedagoge qysh nga viti 1981. Ka botuar tetë libra me poezi, që janë përkthyer në disa gjuhë, katër romane dhe pesë pjesë për teatër. Ja përzgjedhja ime nga poezitë që kam prej saj bashkë me urimin ¡Feliz cumpleaños!
 
 
LUTJE
 
O zot i shiut,
për ditët e mia kërkoj,
jo ujë për etjen, por etjen vetë,
jo ëndrra
veç dëshirën të ëndërroj.
 
Sa për netët
gjithë errësirën e duhur jepmë
errësirat e mia të zhys.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

One thought on “Kalendari poetik: Piedad Bonnett 26 janar 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s