Dedikim, Engjëllit tim… (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟ …) –  Poezi nga Zoi Katarachia / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 
Poezi nga Zoi Katarachia
 
 
Dedikim, Engjëllit tim…
 
E jashtëligjshme, natës po i hy
Nga derëndryshkura, e jetës sime
barasjes Engjëllore, të të gjej, kërkoj…
buzëqeshjes së yjeve
të hënës dënesje
Bëhem uj’ dhe ajri…
Rend, çerdheve të shqipeve, t’ju takoj…
Zhytem deteve, tek kërkoj zërin tënd, në të perlave jehonë
 
Bëhem një, me terrin…
 
Ku je, im bir?
Ku baret?
Dashurinë ku e mbjell, që fal gaz?!
 
U mbështoll Nëna, me ëndrrën…
Që kurrë, mos t’ju humbas!!!
 
 
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟ …
 
Μπήκα στη νύχτα παράνομα…
Από τη σκουριασμένη πόρτα της ζωής μου…
ψάχνοντας να σε βρω, στις στράτες των Αγγέλων…
στων άστρων τα χαμόγελα…
στου φεγγαριού το δάκρυ….
Έγινα αγέρας και νερό….
Και έτρεξα στις φωλιές των αετών να σ’ανταμωσω….
Βυθίστηκα στη θάλασσα, ψάχνοντας τη φωνή σου, στην ηχώ των κονχυλιων…
 
Έγινα ένα με το σκοτάδι….
 
Γιε μου που νά’σαι ?
Που γυρνάς ?
Που σπέρνεις την αγάπη ?
 
Τυλίχτηκα με τ’όνειρο…
Ποτέ να μη σε χάσω !!!!!
 
Ζωή Καταραχια..
 
 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s