Poezi nga Enertin Dheskali

 
Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
NJË COPËZ SHPIRTI
 
Merrma një copëz shpirti, e shpjere larg,
Mbaje në gji, aty ku tani mbaj emrin tënd,
Mbaje të gjallë, kur unë më të mos jem,
Në sy, me lotë e me vështrime jepi jetë.
 
E di, do të dhembë pa fund ikja ime,
Më shumë se çdo plagë dhe çdo dhimbje,
E di, pa zërin tim do mbetesh jetime,
Do qash kur të flesh, do trembesh në zgjime.
 
E do kujtohesh, atëherë sa shumë të desha,
E do kujtohesh, çfarë do të thotë premtim,
Një ditë kur zemra ta provojë si të ther dhimbja,
Të marrësh forcë nga ajo copëz e shpirtit tim.
 
 
ËNDËRR DHE SHPRESË
 
Lastarë shiu aviten xhamave të dritares,
Me frymën time përplasen në ftohtësi,
Një ëndërr bredh nëpër kthinat e mendjes,
Ku me ty, plot pasion bëj dashuri.
 
Zëri yt, epsh e ndjenjë mpleksur në damarë,
Energji që derdhet butësisht këtë mëngjes,
Teksa shiu në dritare, zvarritet në lastarë,
Në shpirtin tim përplasen mërzi dhe shpresë…
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s