Rropama të heshtura / Poezi nga Elgita Bilali

 
Elgita Bilali
Anëtare e LSHA Kukës
 
 
Rropama të heshtura
 
Rropama të heshtura
që thyejne sytë.
Mbijeto dhe pak t’u tregosh
se mëngjesi t’i sjell rrezet pa zhurma.
E padurushme me e nis ditën
mes gardianëve të ftohtë akull.
Ej,ti çohu!
Ke dyer përpara
drynat e të cilave njohin shpirtin tan.
Sa ftohtë
!Kur do dilte rrezja e vogël
të thyente qetësinë e mjegullës.
Për fjalëkryqe nuk qenka mendja sot,
as për llomotitje …kalim kohe!
Trokiste fort lehtë një zë i inatosur’Mjaft heshte’!
Si je e dashur vete sot!
Mbaj shënim…
ka njerëz që e kanë zemrën burg të zi.
Mos harro rrezen brenda teje…
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s