SHTEGËTIM / Poezi nga Edmond Shallvari

 
Poezi nga Edmond Shallvari
 
 
SHTEGËTIM
 
Jam në shtegëtim në të kundërt me zogjtë
Në të kundërt me zogjtë e ngre dhe folenë
Një çast takohemi diku në horizont
Pastaj takohemi kur mendimet flenë.
 
Sa pak të ngjashëm, të kundërt më tepër
Dua t’ju ngjaj, ata mua, s’e besoj
Shtegëtojmë në të kundërt, qysh Tokës kur erdhëm
Tokash të reja, pa i gjetur dot.
 
Endërroj një çast veten në zog kthyer
Folesë të strukem, të fle, cicëroj
Pastaj të nisem, shtegtimit mes yjesh
Të gjej yllin tim, ku më mos shtegëtoj.
 
@Edmond Shallvari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s