Poezi nga Leoreta Xhaferi

 
Poezi nga Leoreta Xhaferi
 
 
Gjykimi
 
Ikur prej turmës
Kohës, mbeta flijuar…
Prehrit të saj hodha
çdo të drejtë gjykimi…
 
Unë njeriu,
fajtori I përjetshëm
burgosur qënies sime
Pa të drejtë lirimi.
 
 
Trazirë globale
 
Me xhup krahëve dola dhe sot
Mbi kalldrëme guri pranvera fjetur
Shi prej bore zbret shkallëve të qiellit
Njerëz ngado me shpresën tretur.
 
Trazirë globale hijet në luftë
Ngado dëgjohen lajme të trishta
Ne këtu dimë aq sa na lejohet
Hile kupolash, lojëra të pista.
 
 
 

One thought on “Poezi nga Leoreta Xhaferi

  1. Më pëlqeu që të paktën po lexoja poezi të shkruar shqip në mënyrë të rregullt sipas gramatikës e sintaksës, se janë bërë shumë poetë e shkrimtarë që duhet përkthim dhe redaktim.. Suksese Leoreta..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s