Kalendari poetik: Daria Menicanti (6 prill 1914 – 4 janar 1995) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Daria Menicanti
 
Kalendari poetik: Daria Menicanti (6 prill 1914 – 4 janar 1995)
 
Poete dhe përkthyese italiane, sot është 108 vjetori i lindjes së saj Nga viti 1932 deri në vitin 1937 ndoqi fakultetin e letërsisë dhe filozofisë në Milano. U diplomua me një tezë mbi analizën e poetit britanik John Keats. Punoi si mësuese deri në fund. Për dyzet vite me radhë (1939-1979) u mor me përkthime nga letërsia e gjuhës angleze. Ka botuar disa përmbledhje poetike. Ja një poezi prej saj (i dua poezitë e shkurtëra!):
 
 
TË GJITHA MACET JANË TË BINDURA SE…
 
E zezë sterrë me vezullim smeraldi, nga çatia
një mace po më vështron,
e vockël sa të shkrin gazit,
ama e bindur se është perëndi.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s