Poezi nga Anila Kruti  

 
Poezi nga Anila Kruti
 
 
***
 
Po iki…
E kam çdo gjë të dashur..
Ç’të shohësh mbi këtë dhe është plot.
Mungon njeriu…
 
 
Zambak
 
Duar të ujta
zgjaten para meje
Pika të ëmbla poezie…
Prilli im erdhe gjithë dhimbje në çelje.
Ç’ është ky shi sylot që me lag flokët prej ari ?!
Pozon kaq thjeshtë matanë meje një pyll i blertë
Jam gdhirë ushtar që vesh blerimin .
Këtë mëngjes
litar drite kanë rënë
në ballkonin tim.
Jam e mundur nga ky prill !
Sidoqoftë
endem si zambak
që s’ di të çelë
në dheun tënd të ngrohtë…
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s