NË ZEMËR TË BOTËS QËNDRON NJĒ GRUA / Poezi nga Odise Kote

 
Poezi nga Odise Kote
 
 
NË ZEMËR TË BOTËS QËNDRON NJĒ GRUA
 
Ēshtë syri qē asnjëherë nuk ka fjetur,
mëmësia me aromë qumështi e pylli, bën dritë.
Midis luftës, epidemisē, midis dëshpērimit,
vjen gjithnjë një grua që të habit, të mahnit.
 
I ka fituar në betejë sfidat me durimin,
kjo grua qëndron në zemër të botës.
Ashtu si vendosja e një monekule të vetme,
bën ndryshimin mes triumfit e katastrofës.
 
Sepse vetë këtë tokë e ka sjellē dielli,
rrymat, errërat dhe mëngjezet nisin nga lindja.
Ju shkel syrin një grua, kur të gjitha rrugët,
janë për të udhëtuar, kurrësesi vendmbërritja.
 
Drejtpeshimin nuk e mban dot Ajnshtajni,
as antikiteti me njëqind a njëmijë buaj.
Nē zemër të botës qëndron një grua …
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s